ESTUDI NOVA LLOREDA SLU

- BADALONA

Quiénes somos
Nuestra historia

Nova Lloreda és un barri de Badalona (Barcelonès) que forma part del Districte II juntament amb Sant Crist, Sistrells, Lloreda, Montigalà Occidental, La Pau i Puigfred. Limita amb El Raval, Lloreda, Montigalà Sant Crist i Sistrells. Nascut com un barri de nova planta a finals de la dècada de 1960, va ser construït en diverses fases amb una estructura planificada que va permetre la instal·lació d'equipaments i zones verdes, a diferència del que havia passat anteriorment amb els barris d'autoconstrucció.
Segons el padró de l'any 2012, el barri de Nova Lloreda té 11.726 habitants, dels quals el 49,9% són homes (5.856) i el 50,1% són dones (5.870). La població del barri representa el 5,3% d'habitants de tota la ciutat. Tot i ser un dels barris amb més densitat, no està massificat i els blocs de pisos comparteixen l'espai amb zones verdes i serveis.
És un barri relativament nou. El seu nom deriva de la masia de can Lloreda, enderrocada vers 1960, en els terrenys de la qual s'iniciarà la construcció del barri. La urbanització de la zona fou aprovada el 1962 amb el Pla Parcial Caritg, on s'incloïen els terrenys de la masia. Però el barri no començar a construir-se pròpiament fins al 1967, amb una estructura i planificació unitària, encàrrec a una única immobiliària que edificà els blocs de pisos i urbanitzà la zona. En aquell època es féu conegut l'eslògan «En Lloreda se siente la alegría del vivir» dels promotors per vendre els pisos.
En termes generals és un barri format per una xarxa viària de passatges que discorren enmig dels blocs de pisos, amb una via important que el travessa, l'avinguda de Catalunya. Els blocs es divideixen entre els primers construïts, a finals de la dècada dels seixanta i a la dècada de la setanta, i uns altres de construcció més recent, això també es traduí en la urbanització i estructura viària, posant de manifest que la zona més antiga necessitava millores com la construcció de rampes per millorar l'accessibilitat a persones grans o que tinguin dificultats de mobilitat. D'altra banda, la construcció planificada d'un nou barri va permetre instal·lar-hi els equipaments necessaris per al veïns. La diferencia de fases constructives també ha condicionat el moviment veïnal, Nova Lloreda té tres associacions, que representen veïns de tres zones diferents del barri: l'AV Nova Lloreda Sud, l'AV Nova Lloreda Nord i l'AV Complex Catalunya

ContáctanosFranquiciado: ESTUDI NOVA LLOREDA SLU
Rambla Sant Joan, 99, loc.E - 08917 BADALONA (B)
Zona: LLOREDA
Telf. 930175118
Horario: De lunes a viernes de 10:00 a 14:00 y de 16:30 a 20:30. Sábados de 10:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00.

2020 Grupo Tecnocasa: "Ibero Group Tecnocasa Services S.L.U." - CIF B-65870776 - Red en franquicia - Cada sociedad franquiciada tiene su propio titular y es independiente del franquiciador.

Política de privacidad | Aviso legal | Información sobre cookies | Información al consumidor | www.tecnocasa.es

Tecnocasa, una empresa del Grupo Tecnocasa